Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VIP tocht vogels op de Markerwadden (exclusief voor oud cursisten)

mei 12 @ 09:30 - 14:30

€80

12 Mei 2023 Marker Wadden

Deze bijzondere dag wordt speciaal en exclusief voor oud cursisten van Fotopraktijktrainingen en Fotocursusharderwijk georganiseerd. Om weer eens gezellig met elkaar op te trekken, ideeën met elkaar op te doen en met elkaar te kijken of er meer behoefte is aan hoogwaardige (foto)bijeenkomsten. Heb je ideeën dan mag je die nu al naar ons toesturen via de mail: inschrijven@fotopraktijktrainingen.nl

Tijdens deze VIP tocht op de Marker Wadden gaan we met elkaar ca. 4 uur wandelen op dit prachtige eiland wat nog steeds volop in ontwikkeling is.

Op de Marker Wadden tref je bijzonder veel vogels aan die momenteel ook druk zijn met het opvoeden van hun kuikens. Dat deze locatie goed wordt omarmd door de vogels blijkt wel uit het feit dat vorig jaar een ijseend met kuikens is gesignaleerd op de Marker Wadden. Een unicum aangezien ijseenden normaliter 800 kilometer noordelijker broeden. Wie weet hebben we dit jaar geluk.

Naast deze ijseend heb je de kans om veel verschillende vogels tegen te komen zoals bijvoorbeeld kluut, baardman, kokmeeuw, visdief, bruine kiekendief, rietgors, slobeenden, lepelaars, sternen, plevieren, bontbekplevieren, rietzanger, grutto, tureluur, waterhoen, meerkoet, boerenzwaluw en ik vergeet er ongetwijfeld nog een aantal.

De tijd dat we gaan is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen op de veerboot, het is dus belangrijk dat we tijdig weten of je mee wilt gaan i.v.m. reservering.

De planning is om met elkaar om ca. 09:30 uur vanuit Lelystad te varen zodat we vanaf 10:00 uur tot ca. 14:00 uur het eiland bewandelen. Om 14:00 uur stappen we weer op de veerboot en rond 14:30 uur arriveer je weer in Lelystad.

Inschrijven, voor 12 april 2023 i.v.m. tijdig reserveren van de plekken op de veerboot via inschrijven@fotopraktijktrainingen.nl

Kosten voor deze werkshop zijn € 55,50 inclusief retourtje veerboot en inclusief BTW + € 25 extra die we graag voor een goed doel willen doneren. Wij zitten zelf te denken aan Kika, het Kinder Kankerfonds, we hopen oprecht dat je daaraan mee wilt doen.

Op de boot gaan we met elkaar in overleg wie wat wil gaan doen en wellicht vormen zich daar groepjes om samen de Markerwadden te herontdekken. Het liefst trekken we wel een beetje samen op, maar we begrijpen het ook als je een andere route wilt lopen. Voor sommigen is het wellicht al wat langer geleden dat je er was. Mooi is het dan om te zien wat de natuur in zo’n relatief korte tijd voor elkaar heeft weten te krijgen.

Heb je speciale wensen of wellicht wil je iets uit testen op fotografie gebied. Laat het weten en we zullen kijken of daar een mogelijkheid toe is.

Gegevens

Datum:
mei 12
Tijd:
09:30 - 14:30
Kosten:
€80

Organisator

Peter Modder en Anton van Beek
E-mail
inschrijven@fotopraktijktrainingen.nl

Locatie

Bataviahaven, Lelystad
Bataviahaven 1
Lelystad, Nederland
+ Google Maps