Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkshop Wolf & Lynx in Duitsland

februari 17 @ 10:30 - 15:00

€119

Op 17 februari 2023 Werkshop Wolf en Lynx (en nog veel meer)

Deze inspirerende FotoPraktijkTraining werkshop wordt gegeven in Duitsland op ca. 70 minuten rijden vanaf Utrecht en Amersfoort. We gaan verschillende Europese diersoorten fotograferen in een fraaie natuurlijke omgeving.

Je komt oog in oog met de lynx, wolf, moeflon, edelhert, wilde katten en misschien zelfs de das.

Grijze wolf

Laat je op deze dag inspireren

Tijdens deze inspirerende werkshop leer je niet alleen de instellingsmogelijkheden van je camera beter toe te passen, maar ook om onder verschillende omstandigheden een mooie foto te maken (veel of weinig licht / stilstaande of bewegende onderwerpen). Je gaat naar huis bruisend van energie en vol motivatie om zoiets nogmaals mee te willen maken!

Het is de combinatie van fotografie, samen bezig zijn en de natuur beleven. De werkshop is met name geschikt voor de fotograaf die een camera met instellingsmogelijkheden heeft, vaak op de automaat-stand fotografeert en daar ‘vanaf wil’ en zich wil verbeteren in techniek en anders leren kijken.

Mooie fotogenieke natuurlijke omgeving

Alle dieren in het wildpark leven in ruime natuurlijke verblijven waardoor er veelal goede mogelijkheden zijn om ze op een natuurlijke manier te fotograferen. De locatie is een 56 hectare groot wildpark met 6 km wandelpaden waar je fantastische foto’s kunt maken en zeer goed kunt oefenen met het leren fotograferen van dieren in een natuurlijke omgeving en houding.

Onder leiding van Peter Modder en Anton van Beek wordt een rondgang door het Wildpark gemaakt. Tijdens de wandeling is er steeds ruim voldoende tijd om uitgebreid de dieren op de foto te zetten en vragen te stellen.

Iedere deelnemer krijgt een uitgebreid advies voor de juiste instellingen en functies van de camera voor algemene Natuurfotografie. Speciale aandacht wordt gegeven aan compositie, standpunt, licht, bewegende en stilstaande onderwerpen.

Om met ander ogen naar je omgeving te kijken (leren waarnemen) worden er ook foto opdrachten gegeven. Het wordt in ieder geval een zeer leerzame dag waar je ontzettend veel foto’s gaat maken!

Hoe ziet deze dag er uit?

  • We verzamelen rond 10:30 uur in Duitsland op de plek die je in de email vooraf krijgt toegestuurd. We zullen proberen een carpool rooster te creëren. Rond 15:00 uur sluiten we de werkshop af en zijn we weer terug bij de parkeerplaats. Jij met een enorme ervaring rijker!
  • Deze wandeltocht is exclusief lunch, neem zelf voldoende mee om tussendoor te lunchen en te drinken. Bij aankomst op de parkeerplaats krijg je een kop koffie/thee met wat lekkers om de dag mee te beginnen.
  • De werkshop zal gewoon doorgang vinden, ook al is het weer iets minder. Dan is het advies om regenkleding en stevige (waterdichte) schoenen/laarzen aan te trekken. We geven ongeveer een week vooraf advies over de kleding.
  • Na je inschrijving ontvang je uitgebreide info over de verzamelplaats en aanrijroute en een mail waarin je je eigen leerdoelstelling voor deze dag aan ons kenbaar kunt maken. Daar gaan wij dan ook mee aan de slag, zodat jij zo veel mogelijk van deze doelen kunt behalen.
  • Jouw investering voor deze training is inclusief toegangskaartje tot het wildpark € 119 incl. BTW aanmelden kan via: inschrijven@fotopraktijktrainingen.nl

Extra informatie

We kunnen, afhankelijk van de deelnemers, zo goed mogelijk met elkaar gaan carpoolen. Dat scheelt in de kosten, maar vooral goed voor het milieu!
En….. Het is winter! Dus denk goed aan je kleding. Ons advies: veel laagjes en thermo ondergoed. Regenbescherming en hoofdbescherming. Beter iets teveel aan, dan te weinig. Goede (foto)handschoenen en om eventueel weer warme handen te krijgen: neem wanten mee. Daarnaast: werk met een statief.

Wij heten jou van harte welkom op deze werkshop.

Peter en Anton

Gegevens

Datum:
februari 17
Tijd:
10:30 - 15:00
Kosten:
€119
Site:
www.fotopraktijktrainingen.nl

Organisator

Fotopraktijktrainingen
E-mail:
inschrijven@fotopraktijktrainingen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Isselburg
Isselburg, Duitsland + Google Maps