Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scherpe foto’s vliegende vogels Arkemheen polder

juni 2 @ 19:00 - 21:00

€59,00

FotoPraktijkTrainingen

Deze werkshop wordt in de Arkemheen polder gegeven en is afhankelijk van de vogels. We zijn dus mobiel en proberen zoveel mogelijk locaties aan te doen waar de kans op vliegende vogels (groot en klein) aanwezig is.

Verschillende vogels

We gaan er deze dag dus voor om verschillende vogels in vlucht te fotograferen. Dat vraagt naast een goede scherpsteltechniek ook de keuze van een hoge sluitertijd belangrijk. De ISO en diafragma kan per situatie verschillen. Tijdens deze werkshop gaan we daar dieper op in en oefenen we op de laagvliegende vogels. We geven tips per cameramerk en model.

Soorten

Er zijn in de Arkemheen polder en in Flevoland veel verschillende vogels te fotograferen, je kunt er de volgende soorten voor de lens krijgen: Blauwborst, wilde eend, pijlstaart, knobbelzwaan, Grutto, Tureluur, Rietgors, Aalscholver, Putter en soms ook de Zeearend. Veel soorten dus waarvan het leuk is als je deze ook scherp in vlucht kunt fotograferen.

Mooie en scherpe foto’s van vliegende vogels maken vraagt, naast kennis van je camera en de mogelijke instellingen, veel oefening en geduld. Het zal in het begin niet vanzelf gaan (ik spreek uit eigen ervaring) maar met de moderne apparatuur is de kans op mooie en soms spectaculaire foto’s flink toegenomen.

Heb je vragen? Of wil je weten of deze werkshop voor jou geschikt is? Mail je vragen dan even naar inschrijven@fotopraktijktrainingen.nl

Hoe ziet deze dag er uit?

  • Aangezien de vogels ’s morgens vaak het meest actief zijn starten we om 06:30 uur. Rond 08:30 uur zullen we afsluiten en ben je een enorme ervaring rijker!
  • We starten op locatie met koffie of thee met iets lekkers. Daarna wandelen we naar de eerste locatie.
  • We fotograferen deze werkshop uit de hand (of vanaf een monopod) waarbij een telelens een must is.
  • Heb je (nog) geen telelens? Neem dan even contact op wellicht kunnen we dan iets voor je regelen tegen een redelijke vergoeding.
  • We geven, ongeveer een week van tevoren, advies over je kleding.
  • Na je inschrijving ontvang je uitgebreide info over de verzamelplaats en aanrijroute en een mail waarin je je eigen leerdoelstelling voor deze dag aan ons kenbaar kunt maken. Daar gaan wij mee aan de slag, zodat jij zo veel mogelijk van deze doelen kunt behalen.
  • Jouw investering voor deze training is € 59,00 incl. BTW aanmelden kan via: inschrijven@fotopraktijktrainingen.nl

Extra informatie

Uiteraard houden we de corona regels in acht: bij klachten annuleer je de excursie. Is je annulering 48 uur voor aanvang dan krijg je het betaalde bedrag terug, binnen 24 uur krijg je een voucher voor een volgende werkshop. Mocht de werkshop onverhoopt vanwege slecht weer (storm o.i.d.) worden afgelast proberen wij je hierover zo snel mogelijk per mail op de hoogte te brengen en volgt restitutie van het excursie geld.

Wij heten jou van harte welkom op deze werkshop.

Peter en Anton

Gegevens

Datum:
juni 2
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
€59,00
Site:
www.fotopraktijktrainingen.nl

Organisator

Anton van Beek
Telefoon:
0643278445
Bekijk de site van Organisator